De uitdaging van Abalo

Abalo is een jonge Afrikaanse leider van het voetbalelftal uit een dorp in Togo. Hij hoopt dat zijn elftal ver zal komen. Maar op de trainingen zijn er altijd wel een aantal jongens ziek. Abalo gaat een kijkje nemen. Hij ontdekt dat zijn jongens in een zeer ongezonde buurt wonen; rond de huizen ziet hij afval en vuil stilstaand water. Daar moet iets aan gebeuren. Hij trommelt de voetbalvereniging bij elkaar en met z'n allen gaan ze aan de slag...

Vrienden       
Voetbal spelen

Togo
Bouam speelt deze voorstelling in de dorpen van Togo. Zo informeren ze mensen over het gevaar van afval en stilstaand water. Je kunt er namelijk allerlei ziektes van krijgen, zoals malaria, diaree en difterie. Vooral voor jonge kinderen is dat gevaarlijk; ze kunnen er zelfs dood aan gaan. Bouam wil met deze voorstelling mensen inspireren om goed voor hun omgeving te zorgen. 

Nederland
De voorstelling wordt gespeeld in het Engels. Een Nederlandse vertelster zal belangrijke stukken tekst toelichten, zodat het voor kinderen goed te volgen is. Na de voorstelling kunnen kinderen zelf met de poppen spelen, onder muzikale begeleiding van Bouam. Daarna kun je nog vragen stellen aan de speelsters Adama, Bernadette, Dian en Soandra.                                                           

Lesmateriaal
Voorafgaand aan de voorstelling kan een dvd worden getoond over poppenspel in West-Afrika en over Bouam. 
Daarnaast is er in samenwerking met Alice O lesmateriaal ontwikkeld dat u na de voorstelling kunt gebruiken. Hierin gaat het o.a. over het dagelijks leven in Afrika. Dit leven verschilt nogal van dat in Nederland. Je hebt er bijvoorbeeld geen grote vuilniswagens die elke week het vuilnis ophalen. En er zijn vaak ook geen kranen, douches of wc's die je kunt doortrekken. Het lesmateriaal gaat ook in op de overeenkomsten. Hoe kunnen wij in Nederland zorgen voor een schone, fijne en gezonde leefomgeving?
Geïnteresseerd in het lesmateriaal? Mail dan naar

Poppen van afvalmateriaal2Workshop
Samen met Mo'Move verzorgt Bouam workshops op scholen. We maken met de kinderen poppen van afvalmaterialen zoals plastic flessen, kartonnen dozen, oude kleding en kurken. Met de zelfgemaakte poppen kunnen de kinderen op school een voorstelling of tentoonstelling maken. De workshop duurt ongeveer anderhalf uur.