Mo'Move

MOMOVE briefhoofd rgbKunst en cultuur horen bij de basisbehoefte van een mens om zich te kunnen ontwikkelen. Daarom werken wij graag in het onderwijs. Wij doen dit met poppenmaken en poppenspel en combineren dat met dans, muziek en film.
Poppen hebben enorm veel mogelijkheden in het onderwijs. Naast het stimuleren van fantasie, verbeelding en ontwikkeling van de creativiteit, zijn poppen een goed communicatiemiddel. Kinderen oefenen gespreksvaardigheden, leren naar elkaar te luisteren, verkrijgen zelfvertrouwen (met een pop durf je sneller iets te doen, die je normaal niet zou durven), te improviseren en samen te werken.

Masker in RD CongoPop speelt op markt in TogoMalaria

 

 

 

  

Ook werken wij in Afrika, want we zijn geinspireerd door de geschiedenis van poppenspel in oude culturen. Internationale uitwisseling van kennis en cultuur met Afrika heeft onze interesse. Door een andere cultuur beter te leren kennen kijk je verder dan je neus lang is. 
Wij hebben o.a. gewerkt in Burkina Faso, Ghana, Togo, DR Congo (Bukavu en Kinshasa) en Soedan (Nubamountains en Khartoum). Daar werken wij samen met theatergroepen en ngo’s aan poppenvoorstellingen om belangrijke onderwerpen bespreekbaar te maken, bijv. oorlog en vrede of ziektes.
Ook halen wij professionele poppenspelgroepen naar Nederland om hier de mensen kennis te laten maken met poppenspel en Afrika. 

Voetbalwebkl

En wij werken in onze buurt met Spinoza presenteert: community art. Samen met bewoners werken wij aan culturele projecten waarin ontmoeting, leefbaarheid en participatie centraal staat.