Nieuws

Een nieuw project met Spinoza presenteert:

Van 18 t/m 21 okotober maakten wij samen met The Greenman Project en bewoners een eetbare ontmoetingstuin op een openbare grasstrook in het platsoen. In 4 dagen verwerkten wij 24 kub grond, 4 kub houtsnippers, 1000 tegels en meer. Het was een pittige klus, maar wat een plezier en een prachtig resultaat! We gaan volgend jaar verder met tuinieren. Meer foto's en informatie op Spinoza presenteert:eindresultaat_vanaf_boven

 

Het was een superleuk Vrede in de buurtweekend met Koffieritueel!

We trokken rond pleinen met met de ezel Jean Baptiste, huifkar, muzikanten, dansers en poppenspelers.
Op pleinen maakten we koffie met muziek, dans en spel.
koffieritueel_51
koffieritueel_1koffieritueel_2koffieritueel_6

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Abdoul Bour presenteert Mode van Bogolan en Kuba, zaterdag 22 juni, 22.00 uur

Een modeshow gemaakt van traditioneel handgewoven stoffen uit Mali en Congo
Op het podium bij Buiten Westen, Muntsluis, Keulse kade 22.
Bogolan_Kubacloth_kl
Bogolan zijn handgewoven katoenen stoffen op traditionele wijze geverfd met modder en andere natuurlijke kleurstoffen. 
De stoffen zijn gemaakt door de coorperatie van lokale ambachtslieden in Bandiagara, de hoofdstad van de wereldberoemde Dogon streek in Mali.
Vorig jaar was het gebied veroverd door de rebellen, waardoor het niet mogelijk was stoffen van hen te bestellen, sinds enkele maanden is de situatie verbeterd en de weg is weer vrij voor export!Abdoul Bour is een vluchteling afkomstig uit Tsjaad. Na een couturierbedrijf te hebben gehad in Centraal Afrika & Togo is hij zijn bedrijf Ensemble Couture gestart in Utrecht. In samenwerking met Mo'Move maakt hij de modeshow.
De activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Team 2015 Utrecht en draagt bij aan millenniumdoel Mondiaal samenwerkingsverband voor ontwikkeling en meer mensen leven in een duurzaam leefmilieu.
Abdoul Bour is te bereiken op . De stoffen zijn te verkrijgen bij Strawberries fabrics.

Koffieritueel
Het is bijna zover, Vrede in de buurt op 22 en 23 juni, wij trekken langs pleinen in Utrecht West.
Een bonte stoet van Ezel Jean Baptiste, muzikanten, dansers, poppenspelers en huifkar!
Daar zetten we 'slow' koffie (bonen branden, stampen en koken), terwijl we hierop wachten halen we de djembe's en poppen van de huifkar; we gaan met zijn allen spelen, jippiee!

P1010167kl


Zaterdag 22 juni:  
  

12.00 Speeltuin Spinozaplantsoen  

14.00 Houtzaagmolen de Ster,
Molenpark 3

16.00 Speeltuin Bankaplein   

18.00 Muntsluisjes, Keulsekade 22


Zondag 23 juni:   

13.00 Aakplein  

15.00 Schimmelplein.

Koffieritueel is een onderdeel van Vrede in de buurt en is mede mogelijk gemaakt door het leefbaarheidsbudget van de Gemeente Utrecht. 

 

Afrikamuseum
Op een heerlijke lentedag waren we met Puppets in het Afrikamuseum op het kinderfestival. Lena Schillings, onze nieuwe stagiere van 't CMV, maakte een prachtige foto van meisjes die de jonge geitjes laten dartelen in de wei.

geiten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

Marionnetten
Op de workshops bij de HAN hebben de studenten weer prachtige poppen gemaakt!
poppen_makenAnne_schildert_popleeuw_van_Eline 

 

 

 

 

  

 

Logo-Team2015-UtrechtTeam 2015 Utrecht
Mo'Move is lid geworden van Team 2015 Utrecht. Team 2015 heeft als doel om alle Utrechtse initiatieven die werken aan de realisatie van de Millenniumdoelen met elkaar te verbinden zodat de Millenniumdoelen een grotere bekendheid krijgen bij de Utrechtse burgers en bedrijven. Zie de website van Team 2015 Utrecht
 

Puppets
In februari speelden groep 6a & 6b van de Paulusschool voorstellingen voor hun ouders. Dit hebben de kinderen gemaakt bij het project Puppets. Ze hebben prachtig gespeeld. Van leraren en ouders ontvingen we mooie foto's. Dank hiervoor.

1s

 

 

 

 

 

 

 


Koffierituelen
In 2013 wordt de Vrede van Utrecht gevierd in de wijken in het midzomernachtweekend op 22 & 23 juni. Ook wij doen hieraan mee in wijk West te Utrecht.

dans1drumgiraf_met_publiek_bouam_06ezel_huifkar

Met ezel en huifkar trekken wij (Afrikaanse muzikanten, dansers en poppenspeler) door wijk West. Op pleinen & speeltuinen houden wij stil en gaan we 'slow' koffie zetten; bonen branden, stampen en koken. Tijdens het wachten geven we een performance en workshops. We halen de poppen en djembe's van de kar; het publiek gaat zelf spelen. Ook is het mogelijk om mee te doen met het branden en stampen van de bonen. Wilt u meedoen met uw plein of speeltuin in West? Schrijf naar